En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, gaile taşıma kapasiteleri ve lazım yangına metanet dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın bapsı; âdem evladı esenlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilinen ve kapının dâhilen dışarıya gerçek açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın takkadak tasarrufı kolaylaştırır.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem bapnın kesifı sıkıcaya kapanmasını sağlamlamaktır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl kapıların cenahı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Kırık dökük dokumalarda ve yangın merdiveni sahaı daraç olan binalarda kaçış merdiveni imalına imkân vermektedir. 

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Mono blok cisim konstrüksiyonsı karakol sistemi yahut ürkü amerikan bar sisteminin kilidin bağırsakinden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine rabıtalanması ile sağlamlanmaktadır.

Başkaca, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Yangın Kapısı taban amacı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bünyeların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin dokumalmasına icazet verilmektedir.

Kullanılan kapı fitili yürekin duman sızdırmazlık şartı yoksa daha hesaplı kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim sağlanabilir.

Report this wiki page